Flits!-campagne

Beste ouders,

De Strapdag was een groot succes in september. De meeste kinderen kwamen te voet of met de fiets naar school. Tussen de herfst- en krokusvakantie doet de school mee aan de wintercampagne ‘FLITS’. FLITS stimuleert leerlingen om in de winter te voet of met de fiets naar school te komen, met extra aandacht voor zichtbaarheid en verantwoord verkeersgedrag. De campagne wil de verdubbeling van het autogebruik in de winter tegengaan. De kleuters gaan in totaal 4 opdrachten aan die betrekking hebben op zichtbaarheid in het verkeer en verantwoord verkeersgedrag, hiermee kan een leuke prijs gewonnen worden.
De opdrachten die de kleuters voor deze campagne moeten volbrengen, worden telkens beloond met een sticker die de kleuters dan op de flits-stickerkaart mogen kleven. De stickerkaart op het einde van de flitscampagne mee naar huis, met een volle stickerkaart kan nog een leuke prijs gewonnen worden.

Tussen de periode herfst- en kerstvakantie voorziet de flits campagne 2 opdrachten die de school moet uitvoeren. De eerste opdracht houdt in dat de kleuters zo vaak mogelijk hun fluovestje naar school moeten aandoen. Door het dragen van een fluovestje verdienen de kleuters stempels, wanneer de stempelposter vol is verdienen de kleuters een sticker op hun stickerkaart.
De tweede opdracht is het succesvol volbrengen van een fluo-zoektocht. Deze zoektocht zal doorgaan tijdens de lessen bewegingsopvoeding in de laatste weken voor de kerstvakantie. De kleuters moeten dan in fluovestje en eventueel met zaklampen en andere lichtjes op tocht gaan op het schooldomein. Met deze opdracht kan ook een sticker voor de stickerkaart verdiend worden.

Wij kijken alvast uit naar een FLITSende eindejaarsperiode met het oog op zichtbaarheid in het verkeer.
Het leerkrachtenteam
Duizendpoot – Wervetuin