postheadericon Infoblaadje Wervetuin

Week van 23 april 2018

Algemeen:

Wij zijn voor ons peuterklasje op zoek naar plastieken krukjes “Mammut” van Ikea. Misschien hebben jullie thuis nog zulke krukjes die niet meer worden gebruikt … Jullie zouden ons daar heel blij mee maken ( zie ook afbeelding kastje aan de poort ).
Alvast bedankt !

Juf Betty 

Deze week maken we onze nieuwe vriendjes nog verder wegwijs in ons klasje.
Onze excuses aan jullie allemaal dat het ons niet elke dag lukt om kort verslag uit te brengen over hoe jullie peuters de dag doorbrachten … Maar spreek ons zeker aan als jullie met vragen, bezorgdheden,… zitten !

En natuurlijk zijn we onze jarigen van april niet vergeten !
Op dinsdag vieren we de verjaardag van Willem .
Op woensdag mag Lara op de verjaardagsstoel zitten .
Op donderdag mag Nelle kaarsjes blazen.
We proberen tussendoor ook even tijd te maken om verder op zoek te gaan naar de lente in en rond onze school , om zelf te zaaien,… .

Juf Paulien

Volgende week maandag, dinsdag en donderdag komt juf Laura (stagiaire kleuteronderwijs) naar ons klasje.
Op woensdag komen er studenten een verhaaltje voor ons voorlezen.
Op vrijdag gaan we samen naar een échte boerderij en brengt iedereen boterhammen mee.
Alvast bedankt aan alle mama’s/papa’s/oma’s/opa’s/… die ons willen vervoeren.

Juf Els – Juf Katrien

Deze week was verhalenweek. De juffen van de hogeschool werkte rond prentenboeken in de klas. Daarnaast maakte we kennis met een prentenboek zonder tekst ‘ De paraplu’. We ontdekte het boek op verschillende manieren en gingen er zelf mee aan de slag. Tekst verzinnen, verf mixen, muziek maken,… Op vrijdag kwamen ze nog een verhaal voorlezen vanuit de bib.

We dachten na welk thema we nog willen doen. We kwamen samen tot het besluit dat we rond ‘ Het kasteel leven’ twee weken gaan werken. Mochten jullie spullen hier rond hebben, mag je die meegeven met je kleuter.

Juf Inge

Volgende week gaan we verder werken rond ‘alles op wielen’.Op maandagnamiddag 23 april hebben we onze laatste integratieacitiviteit met het eerste leerjaar. We stappen om 11.30u te voet(fluo niet vergeten) van de Wervetuin naar de Duizendpoot(Lepelstraat 38 a) , we eten daar onze boterhammen en dan gaan we in de namiddag al echt leren in het eerste leerjaar zonder onze juf. Onze juf gaat terug naar de Wervetuin omdat de jongens en meisjes van het eerste leerjaar naar de Wervetuin komen. Opgepast op maandagavond uw kleuter afhalen in de Duizendpoot (Lepelstraat 38a) om 15.45u.
Op dinsdag 24 april hebben we een hele dag gepland rond STEM(Techniek). Deze zal plaats vinden in de Duizendpoot (Lepelstraat 38a). Dus brengen van je kleuter kan vanaf 8.15 en afhalen 15.45u.Iedereen blijft boterhammen eten.
Op woensdag mag je kleuter zijn fiets meebrengen. We gaan onze fietsvaardigheden oefenen.We kijken ook of onze fiets inorde is.

Bedankt juf Inge.

 

Share

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Scholen – Internaat