Verkeerseducatie: Project 10 op 10

 

 

 

 

 

Nieuwe Fietsberging in de Duizendpoot

Met de steun van 10/10 verkeer van de provincie Antwerpen kochten we een heleboel fietsjes. Dit schooljaar kochten we,met subsidie van 10/10 verkeer Antwerpen, een overdekte fietsenberging voor de fietsen van de Duizendpoot. Je herkent de stalling aan het label dat we kregen en bevestigd werd.
Hierdoor kunnen we met zorg onze kleuterfietsen opbergen en tijdens de speeltijd naar hartelust fietsen. We labelden de fietsen met stickers van 10/10 en met gekleurde linten. Hierdoor kunnen de kinderen een fietsje kiezen aangepast aan hun leeftijd en niveau van fietsvaardigheden. Tijdens de lessen bewegingsopvoeding wordt er nog extra ondersteund en geoefend!

Hartelijk dank aan de provincie Antwerpen voor de financiële steun!


Foto’s vind je in de bijhorende mapjes van de school.

 

Materialen voor de verkeerslesje en de speelplaats in de Wervetuin

Met de steun van de provincie Antwerpen, 10/10 verkeer, kochten we allerhande materialen aan om de verkeerslessen te ondersteunen. We kochten een speelstraat, zebrapad, verkeerslichten,…. Ook lesmappen met didactische materialen, pré-borden en prenten. Hiermee kunnen juffen samen met de kleuters aan de slag om hen te leren zich veilig te gedragen in het verkeer. De kleuters krijgen zeer regelmatig de kans om dit te oefenen, zowel tijdens het vrije spel, als tijdens de lessen bewegingsopvoeding en extra lessen verkeerseducatie.
Foto’s vind je in de bijhorende mapjes van de school.

Hartelijk dank voor de financiële steun aan provincie Antwerpen, 10/10 verkeer.


Ook dit jaar zullen we acties opzetten om het label te behalen!.

Fluo aan, fluo aan, zo kan ik naar school toe gaan! Alle kleuters van Duizendpoot en Wervetuin doen mee!

Al onze kleuters kregen een fluo-hesje en dragen dit dagelijks om naar school te komen. Kijk maar naar onze foto’s.
Elke klas heeft een fluo-kalender en als we elke dag onze hesjes goed dragen, komt er een verrassing! Dit kan zijn: spelen op het fietsparcours tijdens de speeltijd, extra fietsmomentje, krijten, muziek op de speelplaats, …een fluo-verrassing!

Dit alles wordt mee mogelijk gemaakt door de actie 10/10 verkeer van de provincie Antwerpen.

De hesjes werden gesponsord door schooldranken Van Hoof en KBC, waarvoor dank!!

Foto’s Wervetuin

Foto’s Duizendpoot